fbpx Skip to main content
Blog

Filou blikt terug op het sportseizoen 2022-2023

By 05/07/2023juli 12th, 2023No Comments

Nagelbijten: da’s de perfecte samenvatting van het voorbije sportseizoen. Zowel de Tomabelhal in Roeselare als de COREtec Dôme in Oostende was meermaals het decor voor een spannende strijd. Nog dichter bij huis zorgde HBC Izegem voor een primeur door voor het eerst te promoveren naar de BENE Handballeague. Helaas viel er minder goed nieuws te scoren bij KV Oostende. De Kustboys dolven het onderspit in de degradatiestrijd en verhuizen na tien seizoenen weer naar tweede klasse. Een overzicht.

KV Oostende (voetbal)

Het zit erop voor KV Oostende in de Pro League. Na een lastig seizoen nemen de Kustboys afscheid van de eerste klasse in ons Belgisch voetbal. Eindigen deden ze in schoonheid, want ondanks de degradatie wist KVO te verrassen op de laatste speeldag. Het shotte KAA Gent uit de top vier waardoor de Buffalo’s hun plek in de Champions League play-offs verloren.

Knack Volley Roeselare

In tegenstelling tot KV Oostende, blikt Knack Volley Roeselare terug op een Filoumenaal sportseizoen. Eind februari won het voor de vijftiende keer de Beker van België in een West-Vlaams onderonsje tegen Decospan Volley Menen. Begin april overtrof Knack alle verwachtingen door zich te plaatsen voor de finale van de CEV Cup. De Europese campagne eindigde helaas in het nadeel van Roeselare: het Italiaanse Modena Volley trok aan het langste eind en keerde huiswaarts met de beker.

Veel tijd om te treuren was er niet, want de Belgische competitie naderde zijn hoogtepunt. Exact een maand na de Europese finale, deed Knack wat het moest doen: winnen van eeuwige rivaal, Greenyard Maaseik, en zo voor de veertiende keer landskampioen worden. Een knappe prestatie die Steven Vanmedegael de titel van ‘Coach van het Jaar’ opleverde.

Filou Oostende (basket)

Magic 12 ofwel voor de twaalfde keer op rij landskampioen worden: dat was de doelstelling van Filou Oostende voor dit seizoen. Tussendoor speelde het team voor het zevende jaar op rij mee in de Champions League basket. Filou Oostende sneuvelde na de play-ins tegen het Turkse Bahcesehir Koleiji, maar kon ondanks de uitschakeling terugblikken op een mooie Europese campagne.

In eigen land verloor Filou Oostende nipt de bekerfinale tegen de Antwerp Giants. De revanche liet niet lang op zich wachten. In de Finale Play-Offs klopte Oostende Antwerpen waardoor het de landstitel in handen houdt.

Filou Izegem (handbal)

Filou HBC Izegem (handbal)

Tot slot blikken we terug op het seizoen van HBC Izegem. Na jaren keihard werken, won HBCI de titel in eerste nationale en promoveert het naar de BENE League, de competitie tussen de beste handbalploegen van België en Nederland.

Ook Filou promoveert van sponsor naar hoofdsponsor. Van ontwerp van de thuis- en uitoutfits tot de inkleding van de zaal: de volledige club kleurt volgend seizoen Filou.

Oostende Koerse: sport en feest aan zee

Geen zomer zonder Oostende Koerse. Van juli tot en met augustus kan je elke maandag naar de Aceg Wellington Renbaan in Oostende voor een rendag vol entertainment, ambiance en Filou!

Dit jaar maakt de organisatie een onderscheid tussen de Belgische en Premium Koersen. Bij de Belgische Koersen gaan de deuren open om 16u. Na drie galoprennen en vijf drafrennen, is het omstreeks 20u30 tijd voor de optredens van tal van Vlaamse artiesten. De Belgische Koersen vinden plaats op maandag 3 juli, 10 juli, 24 juli en 14 augustus.

Bij de Premium Koersen gaan de deuren al open om 11u voor vier galop- en 4 drafrennen. De artiesten betreden het podium om 16u20. Een vroege start dus ook een vroeger einde dat is voorzien omstreeks 18u30. De Premium Koersen vinden dit jaar plaats op maandag 17 juli, 31 juli, 7 augustus, 21 augustus en 28 augustus.

Klik hier voor meer info.