fbpx Skip to main content
Blog

Foodpairing met bier: recept mosselen met Kasteel Tripel

By 18/06/2020juli 9th, 2020No Comments

Op zoek naar inspiratie voor een nieuw mosselrecept? Neem er onze Kasteel Tripel bij en ga aan de slag met dit recept voor mosselen met bier en spekjes.

Het mosselseizoen gaat hand in hand met de zomer. De regel dat mosselen op hun best zijn tijdens de maanden met een ‘R’ hoeven we niet meer strikt te volgen. Dankzij de nieuwste koelsystemen kunnen we ze ook al eten in juli en augustus. Omdat je in de zomerzon ook heerlijk kan genieten van een glas Kasteel Tripel, besloten we om onze portie mosselen te bereiden met dit Kasteelbier.

Wat heb ik nodig?

Less is more en dat geldt zeker voor mosselen. Daarom houden we het aantal ingrediënten voor dit recept bewust beperkt. Voel je natuurlijk volledig vrij om te experimenteren met andere kruiden, groenten en bijgerecht. Heb je weinig tijd om het gerecht voor te bereiden? In veel winkels kun je de mosselgroenten reeds gesneden en gebundeld kopen.

Ingrediënten

● 2 kg mosselen
● 2 middelgrote uien
● 2 stengels selder
● Gedroogde wilde selder en/of mosselkruiden
(naar smaak toe te voegen)
● Bladpeterselie (naar smaak toe te voegen)
● 100 gram spekreepjes
● 330 ml Kasteel Tripel

Hoe bereid ik het?

Starten doe je met het goed spoelen en schoonmaken van de mosselen. Check ook of de mosselen goed gesloten zijn. Tik op de mosselen die niet sluiten en gooi ze weg als ze maar niet dicht willen. Verhit vervolgens de boter of olijfolie in een grote kookpot en bak de ui, selder, peterselie en spekreepjes kort aan. Kruid het geheel naar eigen smaak met de gedroogde wilde selder en/of mosselkruiden.

Voeg de mosselen erbij en overgiet het geheel met Kasteel Tripel. Bepaal zelf of je het gehele flesje gebruikt om de mosselen een unieke biersmaak te geven. Het Kasteelbier geeft de mosselen een licht hoppige smaak, terwijl de spekjes zorgen voor een zoutachtige toets. Proef dus regelmatig en schenk bij indien nodig.
Breng het bier aan de kook en schud de mosselen door elkaar. Laat het geheel vervolgens verder koken tot alle mosselen open zijn. Serveer de mosselen met verse frietjes of een stukje stokbrood.

Laat het smaken en aarzel niet om je eigen invulling van dit recept met ons te delen!