fbpx Skip to main content
Blog

IN BEELD: plaatsing 4 nieuwe biertanks

By 22/03/2024mei 13th, 2024No Comments

De start van de lente ging dit jaar gepaard met een nieuwe capaciteitsuitbreiding. Op donderdag 21 maart plaatsten we 4 gloednieuwe biertanks, waarvan er 2 bedoeld zijn voor Kasteel Rubus Framboise.

Anderhalf jaar geleden breidden we voor het eerst sinds de verhuis naar Izegem onze jaarcapaciteit uit met 12,5%. Toen al was er sprake om nog eens 3 extra tanks te plaatsen. Het werden er echter geen 3, maar wel 4. Samen goed voor een capaciteitsuitbreiding van 10%.

De plaatsing ervan leverde opnieuw spectaculaire beelden op.

Vlotte plaatsing

Net zoals in 2022 werden eerst de frames geplaatst waarop de tanks worden geplaatst. “Die werken gebeurden een week op voorhand en zijn erg vlot verlopen”, start Maikel Vanden Broucke, verantwoordelijke automation.

“De dag zelf zijn we om 7 uur gestart met het opbouwen van de kranen. Rond 9 uur hing de eerste tank in de lucht en nog voor de middag stond ook de tweede tank op zijn plaats. Het transport is dan teruggereden naar Menen om de resterende tanks op te halen. Uiteindelijk waren alle tanks tegen iets na 16 uur geplaatst. Precies zoals gepland.”

Na de plaatsing is de integratie in ons machinepark gestart. “Hiervoor ligt productie 2 weken stil zodat we alles op punt kunnen zetten. Vanaf 15 april zijn de nieuwe tanks operationeel voor de gisting en lagering van onze speciaalbieren.”

Met een nieuwe jaarcapaciteit van 220.000 hl is er voldoende ruimte om te blijven groeien.

Ruimte om te groeien

De 4 tanks – met een inhoud van 750 hl, 1.000 hl, 1.200 hl en 1.500 hl – zijn samen goed voor een capaciteitsuitbreiding van 10%. “Sinds de uitbreiding in 2022 zijn we blijven investeren in onze biermerken waardoor de vraag ernaar blijft stijgen”, vertelt productiemanager Hans Mehuys.

“Daarnaast zijn we opnieuw aanwezig in de Verenigde Staten van Amerika, waar de volumes aardig beginnen aan te tikken. Tot slot hebben we Kasteel Rubus Framboise succesvol in de markt gezet en ook daar verwachten we heel wat volumes dit jaar. Met een nieuwe jaarcapaciteit van 220.000 hl is er gelukkig voldoende ruimte om te blijven groeien.”