fbpx Skip to main content
Blog

Koken met Kasteel en The Mastercooks of Belgium

By 15/02/2024maart 6th, 2024No Comments
Koken met Kasteel en The Mastercooks of Belgioum

Koken met Kasteel beperkt zich niet langer tot het bereiden van stoofvlees met Kasteel Donker. The Mastercooks of Belgium zetten onze Kasteelbieren op de ingrediëntenlijst en inspireren je om zelf te gaan koken met bier.

The Mastercooks of Belgium verzamelt de topchefs van België en stoomt jong talent klaar om de Belgische keuken wereldwijd te promoten. Daarvoor werkt de organisatie samen met gerenommeerde partners, waaronder Kasteel.

Koken met Kasteel Rouge

Wie voor het eerst kookt met bier, start bij voorkeur met een recept op basis van Kasteel Rouge. De gebalanceerde smaak biedt veel mogelijkheden in de keuken en is quasi een garantie voor een geslaagd gerecht.

Zeebaarsfilet met Kasteel Rouge

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Patrick De Gendt. Hij bereidt gebakken zeebaarsfilet met een sabayon van Kasteel Rouge, jonge prei, polderaardappel met zure room en kibbeling.

Britse lamskroon met Kasteel Rouge

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Igor Snyders. Hij bereidt Britse lamskroon met paarse kool en Kasteel Rouge.

Gemarineerde zalm met Kasteel Rouge

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Dirk Vandendriessche. Hij bereidt gemarineerde zalm met Kasteel Rouge, bintjessalade en chiffonade van koolrabi en wortel.

Risotto met lam en Kasteel Rouge

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Claude Pohlig. Hij bereidt een risotto met Kasteel Rouge, lamskoteletten en Gentse mosterd.

Koken met Kasteel Donker

Kasteel Donker serveert een complex smaakpalet dat zowel sterk, zacht als zoet is. Ideaal voor al je stoofpotjes en vleesgerechten, maar ook een aanrader voor het bereiden van een visgerecht.

Britse lamsschouder met Kasteel Donker

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Daniel Molmans. Hij bereidt Britse lamsschouder met witloof gestoofd in Kasteel Donker.

Zeewolf met Kasteel Donker

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Geert Gheysels. Hij bereidt gebakken zeewolf met schorseneren, kaviaar en Kasteel Donker.

Koken met Kasteel Tripel

Kasteel Tripel doet het erg goed in combinatie met vis- en schaaldiergerechten. Let wel op de bitterheid van het bier. Voeg Kasteel Tripel daarom pas op het einde van je recept toe zodat het niet kan inkoken.

Gebakken kabeljauw met Kasteel Tripel

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Cédric Poncelet. Hij bereidt gebakken kabeljauw, gekonfijte venkel met sinaasappel, kerstomaten, groene asperges, kruidenpuree en een saus van Kasteel Tripel.

Skrei met Kasteel Tripel

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Elien Verhulst. Zij bereidt skrei met asperges, daslook en een mousseline van Kasteel Tripel.

Mosselen met Kasteel Tripel

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Didier Verbelen. Hij bereidt mosselen met Kasteel Tripel.

Zeetong met Kasteel Tripel

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Angelo Rosseel. Hij bereidt zeetong met hopscheuten, gepocheerd eitje en Kasteel Tripel.

Koken met Kasteel Cuvée

Kasteel Cuvée is een aanrader voor het bereiden van vleesgerechten. Hoewel dit donker bier een subtiele hopbitterheid heeft, zal deze weinig roet in het eten gooien. Reken vooral op je eigen gevoel en bepaal zelf hoeveel bier je bij een gerecht doet.

Gelakte rundsnek met Kasteel Cuvée

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Jo Nelissen. Hij bereidt gebakken rundsfilet met gelakte rundsnek, aubergine, witloof en Kasteel Cuvée.

Britse lamsfilet met Kasteel Cuvée

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Pierre Burtonboy. Hij bereidt Britse lamsfilet met een navarin van lentegroenten en Kasteel Cuvée.

Koken met Kasteel Xtra

Net zoals Kasteel Tripel, hergist Kasteel Xtra op fles waardoor je gerecht te bitter kan worden als je het bier per ongeluk laat inkoken. Gebruik daarom bij voorkeur Kasteel Xtra in blik dat van nature minder bitter is.

Eend met Kasteel Xtra

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Dieter Fleurinck. Hij bereidt canette filet met boerenkool, vijg, pompelmoes en een sausje van Kasteel Xtra.

Schelvis met Kasteel Xtra

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Guy De Jonghe. Hij bereidt schelvis met groene linzen, spinazie, zeesla en een saus van Kasteel Xtra.

Zin gekregen om te koken met Kasteel? Klik hier voor meer kooktips.