Koken met Kasteel beperkt zich niet langer tot het bereiden van stoofvlees met Kasteel Donker. The Mastercooks of Belgium zetten onze Kasteelbieren op de ingrediëntenlijst en inspireren je om zelf te gaan koken met bier.
The Mastercooks of Belgium verzamelt de topchefs van België en stoomt jong talent klaar om de Belgische keuken wereldwijd te promoten. Daarvoor werkt de organisatie samen met gerenommeerde partners, waaronder Kasteel.
Koken met Kasteel Rouge
Wie voor het eerst kookt met bier, start bij voorkeur met een recept op basis van Kasteel Rouge. De gebalanceerde smaak biedt veel mogelijkheden in de keuken en is quasi een garantie voor een geslaagd gerecht.
Koken met Kasteel Donker
Kasteel Donker serveert een complex smaakpalet dat zowel sterk, zacht als zoet is. Ideaal voor al je stoofpotjes en vleesgerechten, maar ook een aanrader voor het bereiden van een visgerecht.
Koken met Kasteel Tripel
Kasteel Tripel doet het erg goed in combinatie met vis- en schaaldiergerechten. Let wel op de bitterheid van het bier. Voeg Kasteel Tripel daarom pas op het einde van je recept toe zodat het niet kan inkoken.
Koken met Kasteel Cuvée
Kasteel Cuvée is een aanrader voor het bereiden van vleesgerechten. Hoewel dit donker bier een subtiele hopbitterheid heeft, zal deze weinig roet in het eten gooien. Reken vooral op je eigen gevoel en bepaal zelf hoeveel bier je bij een gerecht doet.
Koken met Kasteel Xtra
Net zoals Kasteel Tripel, hergist Kasteel Xtra op fles waardoor je gerecht te bitter kan worden als je het bier per ongeluk laat inkoken. Gebruik daarom bij voorkeur Kasteel Xtra in blik dat van nature minder bitter is.
Zin gekregen om te koken met Kasteel? Klik hier voor meer kooktips.