fbpx Skip to main content
Blog

Filou pakt na bijna 10 jaar uit met een nieuwe identiteit

By 05/07/2023oktober 5th, 2023No Comments

In 2024 blaast ons biermerk Filou tien kaarsjes uit. Een decennium Filou, dat verdient een nieuwe look en feel. Daarom onderging onze mascotte een kleine make-over. Met de nieuwe identiteit zetten we ook het sportieve karakter van onze Filou extra in de kijker.

VS

Een nieuwe look voor Filou

Qua uiterlijk onderging Filou een kleine ‘facelift’. De geniepige grimas met dichtgeknepen ogen maakte plaats voor pretogen en een brede glimlach. Daar word je instant vrolijk van! Het sponsoren van sportploegen heeft onze Filou duidelijk deugd gedaan, want de slappe armpjes zijn niet meer.

Daarnaast namen we ook het lettertype onder de loep. Hier kozen we voor een iets minder hoekig en harde font. Tot slot ziet het 25 cl blik er straks ook helemaal anders uit: strak in het wit met een gouden randje.

Een nieuwe identiteit voor Filou

De voorbije tien jaar werd onze Filou niet enkel geserveerd in eigen land, maar ook in Nederland, Frankrijk, Italië en zelfs Zweden. Om de internationale ambities van onze Filou te ondersteunen, vervingen we het Vlaamse bijschrift ‘Belgisch Strekenbier’ door ‘Belgian Tripel‘. Deze benaming geeft het bier in zowel binnen- als buitenland een duidelijke omschrijving.

Beer for Champions

De voorbije tien jaar is Filou één geworden met de sportwereld. Zo werd Filou naamsponsor van Filou Oostende (basket), dat het voorbije sportseizoen voor de twaalfde keer op rij landskampioen werd. Sinds kort is Filou ook hoofdsponsor van Filou Handbalclub Izegem, dat voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveert naar de BENE League.

Daarnaast is Filou trotse sponsor van Knack Volley Roeselare en KV Oostende (voetbal). Ook treedt Filou regelmatig op als sponsor van sportevents zoals de Kevin De Bruyne Cup en Oostende Koerse. Tot slot is er de Filou Classic, een jaarlijks fiets- en wandelevenement met start en aankomst in de brouwerij in Izegem.

Om het sportieve karakter van onze Filou in de kijker te zetten, doopten we het om tot ‘Beer for Champions‘. Die slogan is ook van toepassing buiten de sportwereld. Misschien blink jij wel uit in muziek of ben je een krak in wiskunde? Misschien is jouw tiramisu de beste of beschik jij over de geheime formule om ramen zonder strepen te wassen. Wat je ook doet, groot of klein, iedereen heeft het in zich om een kampioen te worden!

Sport, muziek of wiskunde: Filou is een bier voor iedereen die kampioen is in wat hij of zij doet.