Vlaams roodbruin is één van de zeldzame streekgebonden bierstijlen in ons land naast oude geuze en saison. Je vindt deze bierstijl in de regio rond Kortrijk en Roeselare. Zuurzoet. Dát is de smaak van zo’n roodbruine. Het bier is de vrucht van een oeroud bewaarprocédé. De Vlaamse roodbruine bieren zijn bieren van gemengde gisting. Ze danken hun roodbruine kleur aan de gekleurde gerstmouten.
De ‘gemengde’ hoofdgisting en de maandenlange rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven een zachtzure smaak en complexe fruitigheid. Bij ‘gemengde gisting’ vermengt – versnijdt – de brouwer jong bier met oud gerijpt en volledig uitgegist bier. Vlaams roodbruine bieren verzuren traditioneel in rechtopstaande foeders. Bacchus is een zeer milde Vlaams roodbruine, met subtiele impressies van azijnzuur.
Typisch is de frisse zuurzoete toets waardoor het bier zeer goed doordrinkbaar is. Ook de Bacchus Kriek en Framboos zijn op basis van Bacchus Oudbruin. Bacchus Oudbruin, gelanceerd in 1955, is het oudste bier uit het gamma van Castle Brewery Van Honsebrouck.