Gebakken kabeljauw met Kasteel Tripel

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Cédric Poncelet. Hij bereidt gebakken kabeljauw, gekonfijte venkel met sinaasappel, kerstomaten, groene asperges, kruidenpuree en een saus van Kasteel Tripel.

  • 1 uur
  • Culinair
  • Kabeljauw
2:40 min Bekijk de kookvideo
Ingrediënten Voor 4 personen
33 cl Kasteel Tripel 4 porties kabeljauwrug (+/- 200 g per portie) 600 g bintjes 2 trossen kerstomaten 16 groene asperges 1 venkel 6 sjalotten 1/2 ajuin 1 teentje look 2 dl sinaasappelsap 2 dl kippenbouillon 1 dl visfumet 0,5 l room (40%) Olijfolie 250 g gezouten boter 2 laurierblaadjes Bieslook Koriander Basilicum Saffraan Tijm Piment d’Espelette Nootmuskaat Zwarte peper Peper Zout
1 600 g bintjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bintjes schoon en bak ze droog in de oven op 180°C gedurende 1 uur.
2 100 g gezouten boter, nootmuskaat, peper, zout

Snijd de bintjes doormidden, verwijder de schil en meng met boter, nootmuskaat, peper en zout.
3 50 g gehakte bieslook, 25 g gehakte koriander, 25 g gehakte basilicum

Voeg net voor het dresseren de kruiden toe aan de puree. Meng het geheel goed.
4 2 trossen kerstomaten, olijfolie, nootmuskaat, peper, zout

Spoel de tomaten, droog ze en schik ze op een ovenplaat met olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.
5 Zet de kerstomaten 3 minuten in de oven op 180°C en houd warm.
6 6 sjalotten, 2 laurierblaadjes, 3 takjes tijm, zwarte peper

Hak de sjalotten fijn en laat ze glazig worden in een pan met tijm, laurier en zwarte peper.
7 33 cl Kasteel Tripel, 1 dl visfumet, 2 dl kippenbouillon

Voeg Kasteel Tripel, visfumet en kippenbouillon toe bij de sjalotten en laat inkoken.
8 0,5 l room (40%), zout, peper

Voeg vervolgens room, zout en peper toe en laat de saus gedurende 1 uur op een laag vuur inkoken. Pas de kruiding naar eigen wens aan.
9 Passeer de saus door een puntzeef en houd warm.
10 ½ ajuin, 1 teentje look

Snij de ui en look in blokjes en laat glazig worden in een stoofpan.
11 1 venkel, 2 dl sinaasappelsap, kippenbouillon, saffraan, piment d’Espelette, nootmuskaat, peper en zout

Voeg de venkel, sinaasappelsap, kippenbouillon, saffraan, piment ‘Espelette, nootmuskaat, peper en zout toe.
12 Dek af en kook gedurende 30 minuten op een laag vuur tot de venkel knapperig is. Passeer het geheel door een puntzeef, laat uitlekken en houd warm.
13 16 groene asperges

Schil de asperges tot de helft, snij doormidden, blancheer in zout water en verfris met ijswater. Bewaar de aspergekoppen voor de garnituur. Snij de uiteinden in blokjes en voeg ze toe aan de venkel.
14 800 g kabeljauwrug, olijfolie

Schil de asperges tot de helft, snij doormidden, blancheer in zout water en verfris met ijswater. Bewaar de aspergekoppen voor de garnituur. Snij de uiteinden in blokjes en voeg ze toe aan de venkel.
15 Verwarm de groenten en de puree. Zet de puree in een vorm en vul tot de helft. Vul vervolgens aan met venkel.
16 Schik de 3 uiteinden groene asperges, tomaten en kabeljauw.
17 Overgiet met saus.

Verkooppunten

  • In de winkel

    Je vindt onze bieren bij je lokale winkel of drankenhandel.

    Kasteelbier bij Albert Heijn - Logo van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn, die ook actief is in België en waar je Kasteelbier kan kopen. Kasteelbier bij Carrefour - Logo van de Franse warenhuisketen Carrefour waar je Kasteelbier kan kopen. Kasteelbier bij Colruyt - Logo van de Belgische warenhuisketen Colruyt waar je Kasteelbier kan kopen. Kasteelbier bij Delhaize - Logo van de Belgische supermarktketen Delhaize waar je Kasteelbier kan kopen. Kasteelbier bij Intermarché - Logo van de Franse supermarktketen Intermarché, die ook actief is in België en waar je Kasteelbier kan kopen. Kasteelbier bij Jumbo - Logo van de Nederlandse supermarktketen Jumbo , die ook actief is in België en waar je Kasteelbier kan kopen. Logo van Prik&Tik - Keten van drankenhandelaars waar je alle Vanhonsebrouck bieren kan kopen: Kasteelbier, Filou, Bacchus, St-Louis en Brigand.
  • Vier glazen Kasteelbier die klinken. Kasteelbier wordt gebrouwen door Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, een Belgische familiebrouwerij uit Izegem.

    Bestel online

    Ontdek onze bieren en merch in de online shop.

    Naar de webshop

Meer recepten met Kasteel Tripel

image
30 min
Typisch Belgisch
Mosselen met Kasteel Tripel
image
30 min
Culinair
Skrei met Kasteel Tripel
image
30 min
Culinair
Zeetong met Kasteel Tripel

Meer recepten met vis

image
150 min
Culinair
Zeebaarsfilet met Kasteel Rouge
image
30 min
Typisch Belgisch
Mosselen met Kasteel Tripel
image
60 min
Culinair
Gemarineerde zalm met Kasteel Rouge
image
25 min
Culinair
Zeewolf met Kasteel Donker
Ben je 18 jaar
of ouder?