Ingrediënten
Basisgrondstoffen
Water, mout, hop en gist zijn de vier basisingrediënten om bier te brouwen. Graag lichten we toe hoe we deze grondstoffen in huis halen.
Water
Mout
Het mout kopen we aan bij binnenlandse en buitenlandse mouterijen. In deze mouterijen weekt de gerst in water zodat het kan kiemen en mout worden. We zijn kritisch in het selecteren van de mouten aangezien die veel bijdragen tot de smaak van onze bieren.
Hop
De bittere smaak van bier is te danken aan de hopbellen van de vrouwelijke hopplant. Voor onze bieren halen we de hop uit verschillende hoeken van de wereld zoals Duitsland, Tsjechië en de Verenigde Staten. Ook in eigen land – meer bepaald in Poperinge – kopen we vaak hopbellen aan.
Gist
Er is pas sprake van alcohol in bier na het toevoegen van gist. Afhankelijk van het type giststam krijgt het bier een specifieke smaak. Wij passen drie types gisting toe: gemengde, hoge en spontane gisting.
Toevoegingen
Om onze bieren een unieke smaak te geven, gebruiken we naast de basisgrondstoffen nog andere ingrediënten.
We geven natuurlijk niet al onze geheimen prijs, maar onderstaande drie ingrediënten delen we graag.