fbpx Skip to main content

Koken met Kasteel

Donker Tripel Xtra Cuvée Rouge

In samenwerking met The Mastercooks of Belgium.

Bier als basis voor een gerecht

Koken met bier: het is een trend die we steeds vaker zien in de keuken. Zowel hobby- als topchefs experimenteren volop met smaken en bierstijlen. The Mastercooks of Belgium, de organisatie die alle topchefs en aanstomend keukentalent in ons land verzamelt, zet je graag op weg.

Van lam met Kasteel Donker over zeebaars met Kasteel Rouge tot rund met Kasteel Cuvée en kabeljauw met Kasteel Tripel: op deze pagina vind je de nodige inspiratie en tips om te koken met bier.

In samenwerking met Mastercooks

“Belgische topchefs bereiden gerechten op basis van een Kasteelbier. Hoe dat smaakt, proef je straks zelf.”

Xavier Vanhonsebrouck

Koken met bier: tips & tricks

Houd tijdens het koken rekening met de bitterheid van het bier. Blonde bieren zijn doorgaans het bitterst en het meest uitdagend om mee te koken. Bij donkere en iets zoetere bieren kan de bitterheid weinig roet in het eten gooien.

Durf te koken met bier. Net zoals bij andere gerechten is het belangrijk om je eigen gevoel te volgen. Mislukt een gerecht? Probeer dan opnieuw en leer uit je eigen fouten.