![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:720/h:307/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2019/01/Logo-Kasteel.png)
Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Igor Snyders. Hij bereidt Britse lamskroon met paarse kool en Kasteel Rouge.
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:720/h:1004/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2022/02/Kasteel-Rouge-3-stars-fles-glas.png)
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:1500/h:1000/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2023/01/Gerecht-2.jpg)
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:506/h:504/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2022/10/Icoon-kooktijd.png)
Bereidingstijd:
1u30
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:506/h:504/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2022/10/Icoon-4p.png)
Ingrediënten voor
4 personen
Ingrediënten
- 1 Britse lamskroon
- 33 cl Kasteel Rouge
- 80 cl lamsbouillon
- 250 g paarse kool
- 80 g paarse bloemkool
- 80 g rode biet
- 80 g rode ui
- 100 g boter
- 10 cl azijn
- 10 cl water
- 100 g suiker
- 20 cl room
- 20 cl melk
- 7 g agaragar
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 1 ui
- Olijfolie
Video
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:506/h:504/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2022/10/1024-copy-3w.png)
Instructies
1. 1 lamskroon, olijfolie
Ontvlies en snijd de lamskroon schoon. Schroei de lamskroon dicht in olijfolie.
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:1500/h:1000/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2023/01/Lamskroon.jpg)
2. Restjes lamsvlees, 1 ui, 33 cl Kasteel Rouge, 100 g boter
Bak de restjes lamsvlees bruin met ui. Blus met Kasteel Rouge en klop de saus op met boter.
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:1500/h:1000/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2023/01/Kasteel-Rouge.jpg)
3. 200 g paarse kool, 20 cl room, 20 cl melk, 6 g agaragar
Maak een puree van paarse kool. Voeg de melk en room toe en breng aan de kook met de agaragar.
4. 10 cl azijn, 10 cl water, 100 g suiker, 80 g paarse bloemkool, 80 g paarse kool, 80 g rode biet, 80 g rode ui
Maak een picklesbouillon van azijn, water en suiker. Breng aan de kook en voeg de groenten toe.
5. 80 cl lamsbouillon, 1 g agaragar
Maak een sluier van picklesbouillon met agaragar en lamsbouillon. Breng de ingrediënten aan de kook en verspreid het over je werkblad. Snijd het mengel in rechthoeken.
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:1500/h:1000/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2023/01/Pannacotta.jpg)
6. Dresseer het bord met de ingelegde groenten, het lamsvlees en de panna cotta met daarop de sluier. Werk af met de Kasteel Rouge saus.
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:1500/h:1000/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2023/01/Einde-2.jpg)
![](https://mloabfbfssym.i.optimole.com/w:1596/h:1080/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.vanhonsebrouck.be/wp-content/uploads/2022/05/LOGO-MASTERCOOKS-OB.png)