fbpx Skip to main content

Lamskroon met Kasteel Rouge

Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Igor Snyders. Hij bereidt Britse lamskroon met paarse kool en Kasteel Rouge.

Bereidingstijd:
1u30

Ingrediënten voor
4 personen

Ingrediënten

  • 1 Britse lamskroon
  • 33 cl Kasteel Rouge
  • 80 cl lamsbouillon
  • 250 g paarse kool
  • 80 g paarse bloemkool
  • 80 g rode biet
  • 80 g rode ui
  • 100 g boter
  • 10 cl azijn
  • 10 cl water
  • 100 g suiker
  • 20 cl room
  • 20 cl melk
  • 7 g agaragar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 ui
  • Olijfolie

Video

Instructies

1. 1 lamskroon, olijfolie

Ontvlies en snijd de lamskroon schoon. Schroei de lamskroon dicht in olijfolie.

2. Restjes lamsvlees, 1 ui, 33 cl Kasteel Rouge, 100 g boter

Bak de restjes lamsvlees bruin met ui. Blus met Kasteel Rouge en klop de saus op met boter.

3. 200 g paarse kool, 20 cl room, 20 cl melk, 6 g agaragar

Maak een puree van paarse kool. Voeg de melk en room toe en breng aan de kook met de agaragar.

4. 10 cl azijn, 10 cl water, 100 g suiker, 80 g paarse bloemkool, 80 g paarse kool, 80 g rode biet, 80 g rode ui

Maak een picklesbouillon van azijn, water en suiker. Breng aan de kook en voeg de groenten toe.

5. 80 cl lamsbouillon, 1 g agaragar

Maak een sluier van picklesbouillon met agaragar en lamsbouillon. Breng de ingrediënten aan de kook en verspreid het over je werkblad. Snijd het mengel in rechthoeken.

6. Dresseer het bord met de ingelegde groenten, het lamsvlees en de panna cotta met daarop de sluier. Werk af met de Kasteel Rouge saus.