fbpx Skip to main content

Foodpairing met Kasteel Donker

Foodpairing met bier? Mastercook Alexandre Ciriello bereidt ‘de Japanner’, een Aziatische herwerking van de klassieke américain. Heerlijk met Kasteel Donker.

Bereidingstijd:
1u30 (*)

(*) Start de dag ervoor zodat er voldoende tijd is om het daikon-mengsel te laten weken.

Ingrediënten voor
4 personen

Ingrediënten

  • 200 g runderlonghaas
  • 2 aardappelen
  • 1 daikon (witte rammenas)
  • 5 eieren
  • 6 g wasabi-kruiden
  • 80 g ponzu
  • 1 gemberwortel
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemompeulen
  • 100 ml sojasaus (bio)
  • Garum vissaus
  • Wasabi-tuinkers
  • Bakolie
  • Suiker
  • Azijn
  • Zout

Video

Instructies

1. 1 daikon, water, azijn, zout, suiker

Snijd de daikon met een Japanse mandoline in dunne plakjes en vervolgens met een mes in dunne juliennereepjes. Verwarm een mengsel van azijn, water, zout en suiker volgens het 1-2-3-4 principe en laat de daikon minstens 24 uur op voorhand in dit mengsel weken.

2. 100 g sojasaus, 80 g ponzu, 1 kaneelstokje, 3 kardemompeulen, 8 g gember, 150 ml water

Laat alle ingrediënten zachtjes inkoken. Neem van het vuur zodra het kookt.

3. 5 eierdooiers

Konfijt de eierdooiers gedurende 4 tot 6 uur in het sojamengsel.

4. 200 g runderlonghaas, garum vissaus, wasabi-kruiden

Maak de runderlonghaas schoon en hak fijn met een mes. Meng het rundsvlees met de vissaus en de wasabi-kruiden.

5. 2 aardappelen, bakolie

Snijd de aardappelen in dobbelsteentjes (brunoise) en spoel ze af. Bak de aardappelen in plantaardige bakolie.

6. Dresseer het bord met de rundertartaar en werk af met de daikon-julienne, het eigeel en als laatste de aardappel-brunoise. Werk af met wasabi-tuinkers.

7. Serveer met een glas Kasteel Donker.