Foodpairing met bier? Mastercook Alexandre Ciriello bereidt ‘de Japanner’, een Aziatische herwerking van de klassieke américain. Heerlijk met Kasteel Donker.
Bereidingstijd:
1u30 (*)
(*) Start de dag ervoor zodat er voldoende tijd is om het daikon-mengsel te laten weken.
Ingrediënten voor
4 personen
Ingrediënten
- 200 g runderlonghaas
- 2 aardappelen
- 1 daikon (witte rammenas)
- 5 eieren
- 6 g wasabi-kruiden
- 80 g ponzu
- 1 gemberwortel
- 1 kaneelstokje
- 3 kardemompeulen
- 100 ml sojasaus (bio)
- Garum vissaus
- Wasabi-tuinkers
- Bakolie
- Suiker
- Azijn
- Zout
Video
Instructies
1. 1 daikon, water, azijn, zout, suiker
Snijd de daikon met een Japanse mandoline in dunne plakjes en vervolgens met een mes in dunne juliennereepjes. Verwarm een mengsel van azijn, water, zout en suiker volgens het 1-2-3-4 principe en laat de daikon minstens 24 uur op voorhand in dit mengsel weken.
2. 100 g sojasaus, 80 g ponzu, 1 kaneelstokje, 3 kardemompeulen, 8 g gember, 150 ml water
Laat alle ingrediënten zachtjes inkoken. Neem van het vuur zodra het kookt.
3. 5 eierdooiers
Konfijt de eierdooiers gedurende 4 tot 6 uur in het sojamengsel.
4. 200 g runderlonghaas, garum vissaus, wasabi-kruiden
Maak de runderlonghaas schoon en hak fijn met een mes. Meng het rundsvlees met de vissaus en de wasabi-kruiden.
5. 2 aardappelen, bakolie
Snijd de aardappelen in dobbelsteentjes (brunoise) en spoel ze af. Bak de aardappelen in plantaardige bakolie.
6. Dresseer het bord met de rundertartaar en werk af met de daikon-julienne, het eigeel en als laatste de aardappel-brunoise. Werk af met wasabi-tuinkers.
7. Serveer met een glas Kasteel Donker.