fbpx Skip to main content
Krant en tijdschriftenPers

Filou steunt horeca met glas vol hoop

By 04/02/2021No Comments
3 februari, Gent - Het is al 10 maanden stil in de Overpoortstraat in Gent. Samen met Filou, Belgisch Strekenbier, brachten de cafébazen van de populaire studentenbuurt een coronaveilige toost uit om aandacht te vragen voor hun situatie.

De actie was een initiatief van de Gentse Tappers, de vzw die de 35 horecazaken van de Overpoort verenigt. Onze brouwerij onderhoudt een nauwe band met de vzw en daarom aarzelden we geen moment om deze actie te ondersteunen. We bezorgden elke horecazaak een groot Filou-glas met een inhoud van maar liefst 3 liter. Alle uitbaters vulden het glas met een theelichtje, een teken van hoop. Met het glas in de hand, namen ze plaats voor de gesloten deur van hun horecazaak.

De actie kwam er na de publicatie van de resultaten van een enquête van de Gentse Tappers in samenwerking met Unizo Oost-Vlaanderen. In deze enquête geeft de helft van de ondernemers aan binnen 4 maanden failliet te zijn als de huidige situatie niet verandert.
“Al 10 maanden zijn de deuren van de populaire studentencafés gesloten. Al 10 maanden hebben deze ondernemers geen enkel perspectief en dat eist zijn tol. Dit is een tikkende tijdbom”, klinkt het bij Unizo.
Gelukkig valt er ook een lichtpuntje op te tekenen: 45,6% van de horeca-uitbaters zegt zich nog mentaal weerbaar te voelen. Het glas is leeg, maar er is nog hoop!
Via social media roept Filou nogmaals op  om de horeca te blijven steunen. Dit doet ons Belgisch Strekenbier aan de hand van een profielkader dat iedereen kan toevoegen op Facebook. Zo willen we stap voor stap het glas vullen tot de horeca weer open kan!
Tevens loopt ook nog steeds de actie om de Gentse Overpoort te steunen met gepersonaliseerde blikken Kasteel Rouge.
Stel hier je profielkader in