VH2

NIEUWS

By in Vacatures Comments Off on vacatures BIERKASTEEL

vacatures BIERKASTEEL

PDT

Wie zijn wij:

Reeds 1 jaar na opening is de Brasserie Bierkasteel, onderdeel van de familiale onderneming met o.a. “Brouwerij Van Honsebrouck”, een begrip in de regio en ver daarbuiten.  Naast een mooie brasserie (120 couverts), beschikken we eveneens over 2 feestzalen voor trouwfeesten, bedrijfsevents, familiefeesten, … .   We werken met een hecht team samen waar zoveel mogelijk ruimte wordt gegeven voor persoonlijke ontwikkeling en input voor verbeteringen. Momenteel wensen we onze ploeg te versterken met :

 

een extra full time kok

Werkzaamheden:

 • Bedenken, ontwikkelen en bereiden van gerechten & menu’s voor ons a la carte restaurant
 • Bedenken, ontwikkelen en bereiden van menu’s en buffetten voor de diverse event-formules
 • Het motiveren, stimuleren en aansturen van het keukenpersoneel
 • Prijscalculaties maken van de menu’s
 • Controleren op kwaliteitseisen
 • Naleven en controleren van HACCP en veiligheidsvoorschriften

Kennis van:

 • Het aansturen van personeel
 • Het samenstellen van een menu
 • Trends, seizoens- en streekproducten
 • Diverse kooktechnieken en apparatuur

Persoonlijke eigenschappen:

 • Flexibel
 • Creatief en leergierig
 • Teamplayer en motiverend / inspirerend
 • Passie voor eten en gastronomie
 • Efficiënt, kritisch en oplossingsgericht
 • Stressbestendig
 • Kostenbewust
 • Openstaand voor feedback

Ervaring en diploma’s:

 • Met succes voltooide horecaopleiding en enige ervaring is een absolute vereiste

 

 

 

keukenpersoneel

 

Werkzaamheden:

 • Mise-en-place voor de brasserie en events
 • Orde en netheid van de werkomgeving

Persoonlijke eigenschappen:

 • Flexibel
 • Teamplayer
 • Passie voor eten en gastronomie
 • Stressbestendig
 • Openstaand voor feedback

Ervaring en diploma’s:

 • Een eerste ervaring in de professionele keuken wordt verwacht

 

 

Wat bieden wij:

Een marktconform salaris in overleg en de kans om in een constant innoverend bedrijf te werken met een nagelnieuwe, moderne keuken, voorzien van de nieuwste keukenapparatuur.

Ben je geïnteresseerd? Heel graag zien we jouw CV met foto in de mailbox HR@bierkasteel.be verschijnen

By in Vacatures Comments Off on vacature elektromechanieker

vacature elektromechanieker

Kom en vervoeg ons succesverhaal : onze 100% gloednieuwe brouwerij, in zijn omvang uniek in de alom gerenommeerde Belgische brouwerij wereld, is nu up and running. We produceren meer dan 25 speciaal bieren van zowel hoge, gemengde als spontane gisting. Dit alles in een imposant Bierkasteel, ontmoetingscentrum voor bezoekers en professionelen.

 Voor onze productie zoeken we momenteel twee gedreven onderhoudstechniekers elektromechanica.

 In een team van vier elektrotechniekers zorg je voor optimaal functioneren van onze installaties door het uitvoeren van preventieve en curatieve onderhoudsopdrachten. De installaties omvatten de brouwzaal, koude blok, de bottel- en vatenlijnen en nutsvoorzieningen. Je werkt hiervoor in ploeg. We bieden een leerrijke, uiterst moderne werkomgeving, aangevuld met specifieke opleidingen. Je woont bij voorkeur in de regio. Voel jij je geroepen voor deze functie, stuur dan je CV naar HR@Vanhonsebrouck.be

By in Nieuws Comments Off on Boekvoorstelling “Belgian Beer Trails” in het Bierkasteel

Boekvoorstelling “Belgian Beer Trails” in het Bierkasteel

Op dinsdag 18 april 2017 presenteerde auteur Erik Verdonck met trots zijn nieuw boek “Belgian Beer Trails”. België heeft een unieke biercultuur erkend door Unesco als Werelderfgoed. Erik vertelt in het boek beknopte verhalen over brouwerijen en hun assortiment alsook bezoektips van bijgelegen steden. Bierliefhebbers kunnen met dit boek België en haar brouwerijen ontdekken.

Artikel van Het Laatste Nieuws van de boekvoorstelling: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-izegem/lezers-genieten-van-boekvoorstelling-in-bierkasteel-a3136647/

By in Nieuws Comments Off on Brussels Beer Challenge

Brussels Beer Challenge

De organisatie van “Brussel Beer Challenge 2016” reikte maandag 21/11 vóór aanvang van Horeca Expo in Gent, de medailles uit aan de winnaars van dit internationaal bier-concours.

Deze competitie telt 1.250 deelnemende bieren, die één voor één door een 80-koppige internationale jury beoordeeld worden.

Bierkasteel Van Honsebrouck ontving een bronzen medaille in de categorie “Strong Blond/Golden Ale”, voor haar FILOU.

“We hebben niet de gewoonte om met onze bieren deel te nemen aan dergelijke competities. We zijn dan ook heel tevreden dat onze nieuwste telg binnen ons biergamma, FILOU, meteen een welverdiende medaille wegkaapt.”, dixit Frédéric Boulez – verkoopsleider binnen de brouwerij.

Brussels Beer Challenge 2016

Brussels Beer Challenge 2016

FILOU is een blonde doordrinker met karakter. Ondeugend en zonder kwade bedoelingen, gebrouwen met Belgische en Tsjechische hop en pilsmout, met nagisting op de fles. Verkrijgbaar bij de drankenhandel in uw buurt.

By in Nieuws Comments Off on Trignac 2017 … nog eventjes geduld

Trignac 2017 … nog eventjes geduld

Meerwaarde creëren met vakmanschap

Brouwerij Van Honsebrouck brengt in februari de vijfde millesime uit van Trignac, een op gebruikte cognacvaten gerijpte Kasteel Tripel. “Elke fles is voorzien van het millesime én telkens uniek genummerd.  De oplage varieert van jaar tot jaar, afhankelijk van de beschikbaarheid aan Cognac-vaten?  Zo konden we, in het lanceringsjaar 2013, 9000 flessen 75cl op de markt brengen.  In 2017 zullen dit wellicht slechts een 5000 flessen zijn.  De opvallende romeinse cijfers XII op het etiket van deze “barrel aged” verwijzen naar het alcoholpercentage”, geeft Frédéric Boulez aan.  “Gezien de kleine oplage is deze limited edition niet belangrijk voor onze verkoopvolumes.  We dragen met Trignac het vakmanschap, de passie van onze brouwmeester Hans Mehuys en het imago als innoverende speciaalbierbrouwer uit”.

“Cafe&Bistro” November 2016

By in Nieuws Comments Off on Bar Filou: De kleinste bar van ‘t stad

Bar Filou: De kleinste bar van ‘t stad

Kelner Jamal Bougria wordt geflankeerd door eigenaars Hans Lachi en Cas Goossens: blij met de kleinste bar van’t stad.

Op zijn minst pittoresk: quasi onder de schaduw van de kathedraal ging gisteravond Bar Filou open, met minder dan 20 vierkante meter de kleinste bar van ‘t stad.

Het historisch pand Het Gulden Hert is onderdeel van het beroemde restaurant De Rooden Hoed. Het hoekgebouwtje fungeerde als oesterbar voor het restaurant. Tot nu. “De oesterbar miste sfeer”, zegt uitbater Cas Goossens (28). “Dus hebben we het over een andere boeg gegooid en er een aparte bar van gemaakt. Met nog geen 20 vierkante meter is het meteen de kleinste bar van ’t stad.”

In de traditie van De Rooden Hoed gaat de eerste aandacht naar het speciale bieraanbod. Goossens werkt samen met een van de kleinere nog zelfstandige brouwerijen in ons land. De artisanale familiale brouwerij Van Honsebrouck uit Izegem is vooral bekend voor haar Kasteelbier, Brigand en St Louis Geuze, maar lanceerde twee jaar geleden ook het hoppige hoge gistingsbier Filou (8,5 graden). Dat is nu voor het eerst in Antwerpen te krijgen. In Bar Filou dus.

Cas Goossens: “Het is in Antwerpen echt een te schone naam om te laten liggen. Binnenkort brengen we van deze brouwerij ook als eerste het bier Trignac, bier met cognac.”

Een beetje retro

De bar schenkt uiteraard ook de moderne cocktails en andere aperitieven en herstelt zelfs het befaamde ‘coupe’ champagneglas in ere. “Het is vanzelfsprekend dat we een beetje retro zijn. In tegenstelling tot de Rooden Hoed is dit gebouwtje geklasseerd als historisch monument. De Rooden Hoed zelf dateert trouwens uit de achttiende eeuw.”

De bar werkt zelfstandig, maar kan uiteraard ook dienen als aperitief- of digestiefbar voor de restaurantbezoekers. Cas Goossens: “Tussen 14 en 18u was het restaurant normaal dicht, nu gaan we de bar openhouden tijdens die uren, op zaterdag en zondag zelfs vanaf 12u.”

Drie jaar geleden nam de jonge ondernemer het beroemde, maar zieltogende restaurant over. Nu, mede dankzij het verkeersvrij maken van de Suikerrui en de Oude Korenmarkt, floreert het opnieuw als nooit tevoren. “We hebben er alles aan gedaan om de oude naam in ere te herstellen en geen toeristisch restaurant te worden, maar eentje voor de Antwerpenaar. Dat is gelukt, we draaien ook buiten de toeristische maanden erg goed. Met onze kleine Bar Filou willen we de sfeer onder de kathedraal vasthouden.”

Dit is een eerder verschenen artikel uit de GVA.

By in Nieuws Comments Off on KV Oostende verwelkomt Filou

KV Oostende verwelkomt Filou

Xavier Vanhonsebrouck, CEO Bierkasteel Van Honsebrouck, en Patrick Orlans, commercieel manager KVO, klinken op een nieuwe overeenkomst.

Met goede sportieve resultaten en een nieuw stadion is KV Oostende de competitie alvast goed gestart. Daarnaast kan KV Oostende nu ook rekenen op een hernieuwde en meer uitgebreide samenwerking met brouwerij Van Honsebrouck, die recent haar nieuwe bedrijfsgebouwen en bezoekerscentrum “Het Bierkasteel” in Izegem opende.

“De return uit onze sponsordeal met KVO hielp ons bij de recente lancering van Filou, onze nieuwste telg binnen de familie Vanhonsebrouck-bieren:  een stevig blond (8.5°) en Belgisch speciaalbier, die vlot doordrinkt. Met deze hernieuwde sponsordeal blijven wij met onze bieren actief in de sportwereld én zijn we prominent aanwezig in de nieuwe voetbaltempel van KVO. Filou werd intussen geïntegreerd op de wedstrijdshorts en –shirts, boardings en uiteraard in alle togen,” zegt Frédéric Boulez, verkoopleider binnen de brouwerij.

Als klap op de vuurpijl wordt ook een ‘Filou Bierstraat’ ingericht: een centrale wandelgalerij van ruim honderd meter lang in de nieuwe hoofdtribune tussen de catering en de zittribunes door, waar de supporter aan verschillende togen kan klinken op de positieve resultaten van KVO. De Filou Bierstraat wordt op zondag 18 september plechtig geopend. Vóór de aftrap van de topper tegen KAA Gent zal Marc Coucke onder muzikale begeleiding het lintje doorknippen. Elke supporter ontvangt trouwens ook een plezante gadget die hij kan gebruiken om zijn ploeg aan de overwinning te helpen.

Dit is een eerder verschenen artikel van www.pub.be

Verifieer uw leeftijd alstublieft. Vérifiez votre âge. Please verify your age.